Festivaltasjes

Nu het festivalseizoen weer is geopend na een lange pauze wordt  het weer tijd voor festivaltasjes. Super handig, handenvrij. Je doet ze aan je riem, vandaar dat ze ook wel riemtasje genoemd worden, of heuptasjes omdat je ze meestal op je heup draagt, of buiktasjes.

duurzaam festivaltasje
Festival tasje van hergebruikt textiel

Waar moet een festivaltasje aan voldoen?

Natuurlijk moet het leuk om te zien zijn, je loopt tenslotte de hele dag en nacht met je tasje rond op het festivalterrein.

Maar daarnaast heeft een festival tasje ook een hele praktische kant omdat je er je belangrijkste spullen er veilig in kunt bewaren. Zo ben je vrij om lekker te bewegen en te dansen met je telefoon, muntjes en pasjes veilig in je festivaltasje. En dit geldt natuurlijk voor dames en heren want iedereen wil lekker handenvrij kunnen feesten!

festivaltasje duurzaam
Riemtasje van een oude schildersbroek

Duurzame festivaltasjes

En omdat je uiteraard een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk wil achterlaten op het festivalterrein hebben mijn handgemaakte festivaltasje nog een extra voordeel. Ik maak deze handige duurzame riemtasjes van hergebruikt materiaal. Denk aan oude kleding, afgedankte gordijnen en soms ook leer afkomstig van oude banken of jassen. Kijk hier voor alle festivaltasjes die ik nu te koop heb: Festival tasjes

heuptasje duurzaam
Heuptasje van een oude schildersbroek

Riem

Ik maak aan de achterkant van deze festival tasjes een aantal riemlussen. Daar haal je de riem door waarmee je van het tasje een heuptasje of crossbody tasje maakt. Maar zonder riem kun je het tasje gebruiken als tasorganizer, zo heb je er het hele jaar plezier van.

hadngemaakt festivaltasje
Riemlussen op een duurzaam heuptasje

De riemen verkoop ik niet standaard bij deze tasjes, want misschien heb je zelf een goede riem die je hiervoor kunt gebruiken. Zo geef je je eigen draai aan deze leuke festivaltasjes. Heb je geen riem dan kun je er een van de riemen die ik gemaakt heb erbij bestellen. Kijk hier voor de riemen voor de heuptasjes: Riemen

Wandeltasje

Ook wanneer je niet op een festival bent zijn deze handenvrij tasjes makkelijk om te hebben. Je kunt er ook heerlijk mee wandelen, fietsen of winkelen. In alle gevallen is het fijn om je handen vrij te hebben in de wetenschap dat je je telefoon, pasjes, sleutels veilig op je lichaam draagt.

crossbody tasje duurzaam
Crossbody tasje van hergebruikte kleding

Unieke heuptasjes

Mijn tasjes zijn mede doordat ik ze van hergebruikt materiaal maak stuk voor stuk unieke exemplaren. Ieder tasje is net weer even anders. Soms heb ik een aantal spijkerbroeken om mee te werken en dan weer wat oude T-shirts, gordijnen en soms een oude leren bank.

festivaltasje dames
Heuptasje van oude T-shirts

Telefoontasjes

Naast de festivaltasjes en/of heuptasjes heb ik ook wat telefoontasjes te koop. Deze draag je als schoudertas of crossbody. Ze zijn wat kleiner dan de heuptasjes. Precies groot genoeg voor je telefoon, pasjes en sleutels. Kijk hier voor de telefoontasjes: Telefoontasjes

telefoontasje duurzaam en uniek
Telefoontasje van hergebruikt textiel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *