Nieuwe combinatie

Duurzame handgemaakte tas
Duurzame tas van vilt, jeans en hergebruikt leer

Een nieuwe handgemaakte tas van hergebruikte materialen. Voor mij een nieuwe combinatie. Vilt, spijkerbroeken en leer. Alledrie gered van de afvalberg.

Het vilt heb ik gemaakt van wol van Nederlandse schapen. Helaas is deze wol tegenwoordig vaak een afvalprodukt wat de boeren liever kwijt dan rijk zijn. Ik heb een paar vachten gekregen en gebruikt voor kussens en nu dus voor een tas. Hier kun je meer lezen over het vilten: Wol vilten

Duurzame tas van hergebruikt textiel
Tas van vilt, jeans en leer

De spijkerbroeken waren zover versleten dat niemand ze meer kon dragen. Dus rijp voor een upcycle project. Ze dienen in deze tas voornamelijk als ondergrond voor het vilt en leer. Maar ik heb de hengsels voor deze tas ook gemaakt van de jeans.

Handgemaakte tas van gerecycled materiaal
Tas van gerecycled materiaal

Het leer wat ik voor deze tas heb gebruikt komt van een mooie maar oude leren bank. Voor de bank werd afgevoerd naar de stort mocht ik het leer eraf komen halen.

Het is prachtig dik leer wat ik voor deze tas heel mooi vond voor de bodem en voor wat accenten. Door de leren onderkant kun je de tas rustig op een wat minder schoon plekje neerzetten en het vuil later weer van het leer afvegen.

Unieke schoudertas handgemaakt
Tas van hergebruikte materialen

De schouderbanden heb ik lang genoeg gemaakt zodat je de tas ook met een dikke winterjas makkelijk kunt dragen.

Vilten tas met leer en jeans
Vilten tas met leer en spijkerbroeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *