Patchwork tas

Duurzame tas, handgemaakt van hergebruikt textiel
Groene patchwork tas met leer

Eigenlijk maak je een nieuwe stof wanneer je kleine stukjes stof aan elkaar zet. Er ontstaat iets heel nieuws uit hergebruikt materiaal. Een oude rok, T-shirt, broek of gordijn wordt zo weer een nieuw materiaal om een duurzame tas van te maken.

handgemaakte tas van hergebruikte kleding en een oude leren bank
Handgemaakte tas van oud textiel en leer

Het leer wat ik voor deze tas heb gebruikt komt van een oude leren bank. Prachtig dik leer waar nog hele mooie stukken in zaten. Gelukkig kan het leer op deze manier weer gebruikt worden en gaat het niet naar de vuilstort.

leer van een oud bankstel
Oud bankstel leer

Ja het kost wel wat meer, wat zeg ik heel wat meer tijd voor een tas als dit gemaakt is. Neem alleen al het feit dat het een aantal uur kost voor je het leer van de bank af gesneden hebt en naar huis vervoerd.

En dan het uitzoeken van de beste stukken voor deze tas. Leer van de voorkant van een bank is meestal heel anders verkleurd dan van de achterkant. Dus niet alles past bij elkaar in een tas.

Maar de voldoening die het geeft om het daarna weer tot leven te zien komen is heel fijn.

Voering van een duurzame tas
Voering van de tas

De binnenkant van een tas vind ik erg belangrijk. Ik zeg altijd je koopt een tas voor je buitenkant, maar door de binnenkant ga je hem echt waarderen.

Voor deze tas heb ik oude doeken geverfd in een soort van wolk motief. Ik heb er een ritsvak in gemaakt. Handig voor kleine spulletjes die niet moeten verdwijnen in de tas. En een paar open vakken.

En dan de handige vaste sleutelhanger. Ik hoor van veel gebruikers van mijn tassen dat ze die zo waarderen. Wanneer je de gewoonte ontwikkeld om je sleutels hieraan vast te maken hoef je nooit meer te gaan graven in je tas om ze op te vissen. Dat scheelt tijd en frustratie!

Deze tas sluit met een magneetsluiting. Klik vast en gaan!

duurzame unieke handgemaakte tas
Duurzame handgemaakte tas

Een ander feit wat de gebruikers van mijn tassen erg waarderen is dat ze stuk voor stuk uniek en bijzonder zijn.

Geen massa product uit een ver land, geen tas die je buurvrouw, collega, tante, zusje, vriend of vriendin of wie dan ook heeft. Maar een eenmalig exemplaar waar met veel liefde, zorg en plezier aan gewerkt is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *