Wol vilt kussen

Het blijft wonderbaarlijk dat je een plukje wol door middel van wat zeep, warm water en lang wrijven om kunt toveren tot een vilten lap.

schapenwollen kussen
Schapenwolen kussen

Van de vilten lap maak ik dan weer een kussen. Soms is een lap niet groot genoeg en moet ik er meerdere aan elkaar maken, dat doe ik dan met naaldvilten. Net zo lang tot ik genoeg heb voor een vilten kussen. De vilt kussens die ik gemaakt heb staan nu in mijn Etsy shop.

wol vilt kussen
Wol vilt kussen

Ieder kussen heeft zo zijn eigen tekening. Iets wat vanzelf ontstaat. Je kunt de wol nog zo precies uitleggen, door de vele wrijving ontstaat er altijd iets wat je niet echt in de hand hebt.

vilt kussen
Vilt kussen

De wol die ik voor dit kussen heb gebruikt heb ik niet geverfd. Je ziet dus de natuurlijke kleuren van de wol. En dat zijn er eigenlijk al een heleboel door elkaar.

handgevilt wollen kussen
Handgevilt kussen

Doordat ik de wol niet tot het uiterste heb doorgevilt, zie je de wollen draden nog goed lopen. Niet dat ze los zitten, maar je kunt ze nog goed onderscheiden. Dat maakt het een beetje een stoer en ruig kussen.

Wil je meer handgevilte kussens zien neem dan een kijkje in mijn Etsy winkeltje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *